Επιπλέον χαρακτηριστικά :
Το κανναβούρι είναι ένας πολύ θρεπτικός σπόρος ο οποίος είναι πλούσιος σε λιπαρά 35% απο τα οποία το 80% ειναι ωφέλιμα λιπαρά οξέα όπως το λινολεικό(ω-6) και τα α-λινολενικό( ω-3) και γ-λινολενικό γνωστό και σαν GLA .Επίσης έχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχει το φυσικό αντι-οξειδωτικό βιταμίνης Ε και στερόλες. Σπόρος με πολύ καλή αναλογία ασβεστίου -φωσφόρου
| Πρωτείνες |
20,20% |
| Λίπος |
42,20% |
| Υδατάνθρακες |
4,20% |
| Ασβέστιο |
1,46% |
| Φώσφορος |
0,85% |
| Αναλογία-Ασβέστιο- |
|
| Φώσφορος |
1,7:1 |
|